Pelgrimstochten

Markant biedt unieke kansen om van een reis een bijzondere ervaring te maken. Vanuit een spirituele invalshoek blaast Markant een oude traditie nieuw leven in. Op pelgrimstocht gaan is je eigen huis verlaten, op zoek gaan naar je wortels en waarden in de confrontatie met een andere wereld en andere mensen. Het is een beetje reizen met je ziel onder je arm, zoeken naar grond onder je voeten, spiritualiteit in je leven een (nieuwe) kans geven. Ervaringen delen, plezier maken, stil zijn, tochtgenoot zijn, toerist zijn, andere mensen ontmoeten… het zijn onmisbare accenten in het pelgrimeren.

Camino de Santiago 2024 pelgrimstochten

De weg is het doel: Stappen langs de Camino de Santiago

30 juni - 14 juli 2024

15 dagen reizen met 12 stapdagen langs de unieke Camino de Santiago. Een boeiende en verrassende ervaring. Noord-Spanje wordt bijzonder omdat je het als pelgrim ontdekt en beleeft: je wordt een mens van de weg. Stappen, cultuur en spiritualiteit zijn de drie steunpunten waarop onze pelgrimstocht geënt is. Bovendien krijgt deze tocht een extra en nieuwe dimensie door de twee etappes voorbij Santiago, richting Finisterre. 

De reis is een initiatief van Markant – werkgroep pelgrimstochten. Begeleiding: Marie Jeanne Dewitte en Trui Colpaert.

PROGRAMMA en afstanden zijn onder VOORBEHOUD.

Zondag 30 juni Busreis naar Biarritz -

Maandag 01 juli Voettocht St. Jean Pied de Port naar Roncevalles 28 km/ 18 km

Dinsdag 02 juli Voettocht Cirzur Menor naar Puenta la Reina 22 km

Woensdag 03 juli Voettocht door de Rioja naar Santo Domingo de la Calzada 20 km

Donderdag 04 juli Vrije dag met bezoek aan Burgos

Vrijdag 05 juli Voettocht Convento de San Anton naar Itero de la Vega 16 km

Zaterdag 06 juli Voettocht Carrion de los Condes naar Calzadilla de la Cueza & Leon 17 km

Zondag 07 juli Voettocht Hospital de Orbigo naar Astorga 17 km

Maandag 08 juli Voettocht Foncebadon, via Cruz de Ferro naar Molinaseca 20 km

Dinsdag 09 juli Voettocht Ambasmestas naar Cebreiro 17 km

Woensdag 10 juli Voettocht Sarria naar Portomarin 21 km

Donderdag 11 juli Voettocht Tocht met aankomst in Santiago de Compostela 12 km

Vrijdag 12 juli Voettocht Vanuit Santiago naar Negreira 22 km

Zaterdag 13 juli Voettocht Cee naar Cabo Fisterra 16 km

Zondag 14 juli Vlucht terugvlucht naar België

De tocht gaat langs een heel mooi maar uitdagend en soms zwaar parcours. Daarom zijn een goede gezondheid en een zeer goede fysieke voorbereiding op de tocht onmisbare voorwaarden. Ook goed schoeisel is noodzakelijk.

De reis is een initiatief van Vrouwennet.vzw – pelgrimages en wordt georganiseerd i.s.m. Reizen Sercu Roeselare

PRAKTISCHE INFORMATIE

Prijs: € 2.800 p.p. op basis van een tweepersoonskamer. Single toeslag: € 600 (beperkt aanbod!)

Indien minder dan 25 inschrijvingen: + € 50 p.p.

Inschrijving: Vraag het inschrijvingsformulier aan bij Marie Jeanne Dewitte, mjdewitte@skynet.be 0472 87 54 73 OF Trui Colpaert, trui.Colpaert@gmail.com 0475 95 85 55

Betaling: na inschrijving ontvang je een bevestiging. Daarna betaal je binnen de week een voorschot op het rekeningnummer dat je in de bevestiging ontvangt. Het saldo wordt begin mei 2024 opgevraagd.

Inclusief: reis, begeleiding, logies op basis van vol pension (lunchpakketten voor dagtochten), drank aan tafel, toegangsgelden, gidsen, tochtboek. Lunch op de vrije dag in Burgos is niet inbegrepen.

Deelnemers: min. 20 en max. 30 deelnemers. De tocht staat open voor leden van Markant en partner.Tot 15 januari ‘24 geven we voorrang aan mensen die tocht nog niet meemaakten.

Verblijf: in comfortabele hotels. Halfpension + lunchpakket bij het stappen.

Reisperiode: juli is meestal heel warm, een bui of een frisse dag zijn echter nooit uit te sluiten. Makkelijk zittende stap-kledij en zeer goede stapschoenen en -kousen zijn absoluut noodzakelijk.

Bagage: bagage wordt vervoerd. Bij het stappen dragen we elk onze rugzak met wat we overdag nodig hebben. Hou rekening met het gewicht in functie van de terugvlucht.

Documenten: Europese ziekteverzekeringskaart (vroeger Mutaskaart /Eurocross) + geldige identiteitskaart noodzakelijk.

Verzekering: leden van Markant zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Voor gezinsleden wordt een extra verzekering afgesloten. LET WEL:

Annulatie-, reis- en bijstandsverzekering zijn op eigen initiatief af te sluiten bij de maatschappij van je eigen keuze. Doe dit op het ogenblik van de inschrijving.
Let op: Bij annulering van je reis betalen Markant of Reizen Sercu geen voorschotten of saldi terug.

Let wel: wie individueel inschrijft en een kamer wenst te delen wordt gevraagd mee te zoeken naar een kamergenote. Lukt dit niet, dan is de inschrijving onder voorwaarde dat – indien dit nodig zou blijken – een single supplement wordt betaald. Dank voor het begrip.

Kennismaking: Er wordt voor de deelnemersgroep een kennismakings- en wandeldag georganiseerd. Datum en uitnodiging hiervoor volgen later.

Goesting in Santiago de Compostela? Dan is dit jouw moment!

Op reis gaan moet je bij je vrienden nooit verantwoorden. Maar onderneem je een pelgrimstocht, dan krijg je steevast de vraag: waarom? Trui Colpaert kent het antwoord.