De verfijnde sfeer van Japan 07/05/25 - 23/05/25

Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met hypermoderne steden als in het technologisch, futuristische Japan. Japan is een land vol contrasten met een overweldigende cultuur en fascinerende tradities. We ontdekken zowel het platteland als de moderne steden Tokio en Kyoto met hippe jongeren, kleurrijke neonreclames, trendy shops, mooie galerijen en lekkere restaurantjes.

We wandelen door bijzonder mooie Japanse tuinen en parken en verbazen ons over de prachtige, traditionele architectuur. In de eeuwenoude Zen tempels dompelen we ons onder in de innemende sfeer. Op weg naar het kasteel van Matsumoto begroet de heilige Fuji vulkaanberg ons bij helder weer. Deze kasteelstad ligt te pronken midden in de Japanse ‘Alpen’, aan een breed uitwaaierende riviervlakte. In een typische ‘ryokan’, ontdekken we het leven zoals het is, met zijn heerlijke baden. De traditionele ‘ryokans’ dateren uit het Edo-tijdperk (1603-1868) en laten ons een aspect zien van de traditionele Japanse cultuur. De kunsteilanden betoveren ons. Drie dagen zijn we ondergedompeld in de schoonheid van kunst en natuur. De harmonie van de Japanse tuin ontroert ons en de kunst die we ontdekken per fiets werkt verstillend. Nergens vind je een volk met zo’n diepgewortelde cultuur. Japan is uniek!

Mogelijkheid tot uitbreiding van 2 dagen met bezoek aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka.

Deze reis wordt vanuit Markant en Anubhuti begeleid door Japanologe Valerie Boone. Ze toont ons met veel passie het land waar zij haar hart verloor.

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/nature_icon.svg

Natuur

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/culture_icon.svg

Cultuur

https://markantnet.be/uploads/default/inleving.svg

Inleving

Meer informatie & inschrijven

Contactpersoon: Helga Peeters

Reisorganisatie: De reis wordt georganiseerd in samenwerking met anubhuti