Japan in het gouden seizoen  13/10/25 - 29/10/25

Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met hypermoderne steden als in het technologisch futuristische Japan. Japan is een land vol contrasten met een overweldigende cultuur en fascinerende tradities. De kleurschakeringen in de herfst zijn de rode draad doorheen de reis. We ontdekken zowel het platteland als de moderne steden Tokio en Osaka met hippe jongeren en kleurrijke neonreclames. Kyoto ontroert ons zijn fijnbesnaarde bevolking, trendy shops, mooie galerijen en lekkere restaurantjes. We wandelen door bijzonder mooie Japanse tuinen, langs de rivier en parken. We staan met verbazing te kijken naar de prachtige, traditionele architectuur. We worden ondergedompeld in de innemende sfeer van de eeuwenoude Zen tempels.

De kunsteilanden betoveren ons. Drie dagen zijn we ondergedompeld in de schoonheid van kunst en natuur. De harmonie van de Japanse tuin ontroert ons en de kunst die we ontdekken per fiets werkt verstillend. Nergens vind je een volk met zo’n diepgewortelde cultuur. Japan is uniek!

Deze reis wordt vanuit Markant en Anubhuti begeleid door Japanologe Valerie Boone. Ze toont ons met veel passie het land waar zij haar hart verloor.

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/nature_icon.svg

Natuur

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/culture_icon.svg

Cultuur

https://markantnet.be/uploads/default/inleving.svg

Inleving

Meer informatie & inschrijven

Contactpersoon: Helga Peeters

Reisorganisatie: De reis wordt georganiseerd in samenwerking met anubhuti