Sri Lanka, schitterend eiland 22/02/2025 - 04/03/2025

In het Sanskriet betekent Sri Lanka ‘eerbiedwaardig schitterend eiland’. Dit pareltje in zee is Azië in het klein. Op deze reis doorheen Sri Lanka beleef je de immens groene centrale heuvels, de sacrale tempels , wildparken, theeplantages en het koloniale verleden. Dit klein eiland dat op een boogscheut van het Zuiden van India ligt, herbergt grote culturele diversiteit en zeer impressionante, enorm groene landschappen. Je voelt je er als in Jungle book en tegelijkertijd word je gekatapulteerd in de geschiedenis bij het ontdekken van eeuwenoude tempels.

In de 19de eeuw kwamen de Engelsen aan land en vestigden zich in Kandy. Een stad die nog steeds de sporen van het koloniale verleden draagt. We bezoeken er de mooie tempel waar de tand van Boeddha bewaard wordt. We begeven ons verder in het verhaal van de thee. Uitgestrekte theeplantages vergezellen ons tijdens onze reis. De olifant staat symbool voor Sri Lanka. Fantastisch om deze dieren te aanschouwen in hun natuurlijk biotoop.

In Galle stappen we in de voetsporen van de Nederlanders die hier in de 17e en 18e eeuw hun basis maakten en een imposant fort bouwden. De zee is alom aanwezig en daar genieten we ten volle van. Uitgestrekte zandstranden met palmbomen doen ons onthaasten in het zeer aangename Bentota.

Deze reis wordt voor Markant begeleid door Helga Peeters. Als bezielster van ‘anubhuti’ choreografeert ze de reizen. Haar kennis en contacten ter plaatse maken van elke reis een ware belevenis.

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/culture_icon.svg

Cultuur

https://markantnet.be/uploads/default/inleving.svg

Inleving

https://markantnet.be/uploads/markante-zaken/culinary.svg

Culinair

Meer informatie en inschrijven

Contactpersoon: Helga Peeters

Reisorganisatie: De reis wordt georganiseerd in samenwerking met anubhuti