CineFem: een Markant benefiet ten voordele van Trias

Vrouwen een eerlijke kans geven om als onderneemsters hun talent te ontplooien. Daar zijn Markant en Trias elke dag mee bezig. Want vrouwelijk ondernemerschap, dat zit onherroepelijk in ons DNA verweven. En dat ondernemerschap ondersteunen we zowel in het binnen- als in het buitenland.

Wufoo banner trias 2023 650x300
© Tshoper

Om ervoor te zorgen dat Trias wereldwijd onderneemsters kan blijven versterken, organiseert Markant een heuse filmbenefiet ten voordele van Trias. Zo kunnen zij het beste van zichzelf blijven geven.

Tijdens deze filmnamiddag vertellen enkele gastsprekers over de creatieve oplossingen die Congolese onderneemsters samen met Trias bedenken om te blijven ondernemen.

Nadien duiken we met de bekroonde film Backup Butembo (Elien Spillebeen) in de wereld van sterke, ondernemende vrouwen in D.R. Congo. Voor hen is ondernemen geen evidentie, want in D.R. Congo mogen vrouwen geen grond bezitten en zwaaien mannen zo goed als altijd de plak. Daarom is het zo belangrijk om er ondernemende vrouwen te blijven ondersteunen.

We sluiten de dag af met een hapje en drankje.

De prijs van jouw ticket gaat integraal naar de samenwerking tussen Congolese onderneemsters en ngo Trias. 


Praktische info

  • 28 november 2023
  • Onthaal om 14u
  • Stipte start om 14u30, tot 17u15 
  • Filmnamiddag ten voordele van ngo Trias  
  • Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge 
  • Inkom: €25 (incl. hapje en drankje) 
  • Iedereen is welkom 
466180241 39a55d11ce3ff17459c17aacda0e31633b14639a1ce95dbd595726104d07fa05 d

Backup Butembo (Elien Spillebeen)

Tijdens de documentaire Backup Butembo duik je in de wereld van sterke, ondernemende vrouwen in D.R. Congo. Voor hen is ondernemen geen evidentie. In het land mogen vrouwen geen grond bezitten en de regio is het strijdtoneel van een bloedig conflict. Maar terwijl het geweld in Butembo toeneemt, blijven deze vrouwen niet zomaar langs de zijlijn toekijken.

Deze documentaire van Elien Spillebeen kreeg verschillende prijzen op filmfestivals, waaronder Beste Documentaire op de Los Angeles Movie Awards.

IMG 20221122 WA0036

Anoda Mbuku Kasi

Anoda Mbuku Kasi is psychologe en loopbaancoach. Ze trapt de filmnamiddag af met haar inspirerende verhaal over de ngo Fololo ya bomoyi die ze in D.R. Congo oprichtte. Zo zet Anoda samen met Congoleze talenten in op zelfontplooiing, loopbaancoaching en stimuleert ze ondernemerschap.

Trias 20232
© Yngwie Scheerlinck

Charlotte Nzali

Congolese vrouwen zoals Charlotte Nzali verzetten zich tegen de sterke genderongelijkheid in het land. Deze powerlady schopte het als eerste vrouw ooit tot voorzitster van de cacaocoöperatie UPINO in de afgelegen Congolese provincie Mai-Ndombe. Ze teelt niet enkel cacaobonen, maar maakt er ook chocolade en cacaoboter van. Charlotte en andere Congolese onderneemsters trainen andere ondernemende vrouwen, zodat ook zij mooie cacaoproducten kunnen maken en verkopen. Zo dragen zij bij aan hun gemeenschap.